Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


В рамките на този кратък видео материал искаме да Ви демонстрираме колко много значи спорта плуване за нас и за учениците ни. Качествата, които възпитава у тях и една малка част от емоциите и радостта, които носи.

Приятно гледане!


Осмокласничката Матея Петкова/НСА завоюва сребърен медал при 15-годишните и бронз при кадетките(17г.) на провелото се състезание по фехтовка в Пазарджик на 11 и 12 декември 2021г. Надпреварата беше част от състезанията, валидни за купа ,,България" от държавния календар. Гордеем се с теб, Матея!


Скъпи родители, учители и ученици,

На 01.12.2021 г. семейството на наш ученик остана без дом след опустошителен пожар. Семейството живее с. Железница, а синът им е отличен, ученолюбив, с математически заложби ученик от 7. ж клас. Всеки жител в село Железница знае за тяхната къща "Мечта", защото такава табела е поставена на входа ѝ. Мечтаният дом е строен от две поколения - с много труд, усърдие и любов. Веднага след пожара родителите на учениците от 7. ж клас направиха своето първо финансово дарение за пострадалото семейство, в размер на 3 450 лева.

За да може къщата да се превърне отново в истински, уютен и МЕЧТАН дом, учителската общност на 55 .СУ организира дарителска кампания за подпомагане на семейството в беда.

Наближава Коледа, един от най- светлите християнски празници, които ни напомнят да бъдем добри, съпричастни и състрадателни. Нека тази Коледа да помогнем в случването на едно чудо!
Всеки от вас може да направи своето дарение по банков път.

Банковата сметка е: ДСК BG26STSA93000000377825 Нина Бугова

Дарение се събира и във фоайето на първия етаж на 55.СУ на указано място.

Светли празници!


Учениците от 5e клас с желание работиха по проект „Не е лесно да си милионер”. Те трябваше да приложат знанията си по математика, за да „похарчат“ точно 1 000 000 лева 10 „неща“, започващи с първата буква на името им. Освен „закупуването“ на коли, жилища, играчки, парите бяха вложени и в интересни проекто-идеи: стартиране на собствен бизнес; организиране на спортно състезание с благотворителна цел; финансиране на сметище, с цел опазване на природата и други. Младите математици се справиха отлично.


115 медала спечелиха учениците от 55 СУ от есенния кръг на състезанието „Математика без граници „през 2021г. Въпреки сложната обстановка и невъзможността учениците от среден курс да се включат в състезанието, децата от 1 до 4 клас проявиха ентусиазъм, като 250 ученици се включиха в надпреварата със своите връстници от 18 страни по света и показаха забележителни резултати. Прекрасните математици от 55 СУ извоюваха 115 медала.


Днес е международният ден на хората с увреждания. Хора, които въпреки своите трудности се стараят да бъдат полезни за развитието на нашето общество и за създаването на един по- добър свят. Благодарим за това, че екипът на 55- то СУ " Петко Каравелов" е съпричастен с нуждите на всяко едно специално дете! Бъдете здрави! Поздрави, Елена Дамянова


В часовете по История и цивилизации учениците от 5. клас изработиха макети на първобитни селища от каменната епоха Те бяха вдъхновени от знанията си по Праистория.

Благодарим за любознателността и старанието на всички ученици и техния учител г-жа Константина Сталева!


На 20.11.2021г. на провелото се международно състезание по джиу джицу “Abu Dabi AJP Tour Sofia”, Борис Лилов (5 Г) спечели златен медал в категория деца жълти колани,46 кг. Поздравления, Борис! Пожелаваме ти да покоряваш нови и нови върхове!


Един филм на учениците на 55.СУ за паметта...


Децата от 2Г клас от 55 СУ „Петко Каравелов“ събраха и дариха 500 лв. в подкрепа на децата от фондация „Надежда за малките“. Началото на добрата практика сложи класният ръководител на 2Г Никол Иванова, която призова родителите тази година вместо букети за първия учебен ден да изберат добра кауза. Учениците посетиха лично малките дечица от къщата на „Надежда за малките“ в Княжево и прекараха малко време с тях.


Начало