Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


На 14.март светът отбелязва Деня на числото Пи. Датата е избрана заради американското й изписване – 3.14, което съвпада с най-краткия начин за обозначаване на математическата константа. Тя изразява отношението на дължината на окръжността към дължината на диаметъра й. Същевременно датата съвпада с рождения ден на Алберт Айнщайн. π (произнася се пи) е математическа константа, която представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър и обикновено се използва в математиката, физиката и техниката. π е познато още като Лудолфово число и като Архимедова константа.


Новоизгряващите звезди на математиката от четвърти клас на 55 СУ" Петко Каравелов", показаха високи резултати на Областния кръг на олимпиадата по математика в София и начертаха светлия път към висините на науката и успеха. С високи постижения са четвъртокласниците:

  1. Георги Карагюлев
  2. Лилия Никифорова
  3. Мартин Христов
  4. Адриана Ваклинова
  5. Даниел Казанлъклиев
  6. Адриан Цветков

Поздравления за всички ученици и техните учители!


С голям ентусиазъм и съпричастност учениците от 2.г клас,заедно с техните родителите и класен ръководител Никол Иванова, организираха благотворителна акция,с която подкрепиха пострадалите хора от конфликта в Украйна. В рамките на няколко дни бяха събрани дрехи, хигиенни материали, топли завивки и хр...


Баба Марта е вече тук и учениците от 4Е и 4Ж клас засукаха червено-бели кончета. Те закичиха малките ученици и своите учители още рано сутринта за здраве и берекет.


На Държавното първенство по шорттрек, което се проведе в Зимен дворец на спорта, София,

ученикът от 1-ви "Д" клас Лъчезар Иванов Стоянов спечели златни медали в своята възрастова група 5-7 г, като на две от трите дистанции победи състезателите

от по-горната възрастова група 8-10 години, с които беше в общи стартове.

Пожелаваме ти още нови успехи, Лъчо!


Учениците от 2.г клас се включиха в предизвикателството " Ти си художникът", което от част от проекта " Бъдеще за миналото". Идеята на художника No Name Art (Човекът без име) е да покаже,че можем да бъдем обединени и да постигаме общо цели, като едновременно ни мотивира и ни дава самочувствие, че с малки дела сме способни на големи резултати. От Човека без име децата получиха портрет на Христо Ботев, инструкции и материали за работа върху портрета.всички деца се включиха с огромно желание в творческата задача,научиха повече за живота и делото на един от великите българи - Христо Ботев. Още утре портретът ще отпътува към други деца от различни български градове и ще продължи да разказва за славата и историята на нашите герои.


За поредна година, учениците и учителите на 55 СУ“ Петко Каравелов“ отбелязаха Световния ден против тормоза в училище, известен като „Денят на розовата фланелка“, която символизира неприемането на тормоз и насилие в училището.


Днес отдаваме почит към най-светлия образ в българската история – Апостолът на свободата, Васил Левски! Левски е жив в сърцата на младите българи! Ние следваме заветите му, пазим жива паметта за него, милеем за своята България и заявяваме с ясен глас на света – Поклон пред делото ти, Апостоле! Заветите ти са пътеката, която ние децата на България следваме с усърдие, надежда, трепет, любов и преклонение. Родолюбието, родовата памет, опазването паметта на героите отдали живота си за свободата на България са свещен дълг за нас. Идеите на Левски за „чиста и свята република”, за равноправие между народите, за свобода – лична, национална и общочовешка, го превръщат в най-ярката личност в българската история. За него пишем стихове, рисуваме образа му, приказки редим...


Начало