Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Ученикът Младен Филипов от IV" е" клас на 55 СУ " П. Каравелов" спечели златен медал на Международния турнир по джудо " Купа Перун", проведен на 26.03.2022 година в град Перник. Гордеем се с теб, Младен!


Учителите и учениците на 2.Ж клас решихме да организираме празник посветен на математиката. Кръстихме го "Празник на числото 100"! Учениците подготвиха колекции от 100 неща: 100 кламера, 100 макарона, 100 бобчета, 100 шишарки, 100 кестена, 100 бонбона, 100 стотинки, панделка дълга 100 см и др. Научиха думата 100 на 27 различни езика. Направиха колекция-табло от 100 животни. Научиха интересни факти за числото 100. Научиха думи съдържащи частицата "сто". Разбира се, решаваха задачи от различен вид, направиха табло от геометрични фигури и се забавляваха много.


На 14.март светът отбелязва Деня на числото Пи. Датата е избрана заради американското й изписване – 3.14, което съвпада с най-краткия начин за обозначаване на математическата константа. Тя изразява отношението на дължината на окръжността към дължината на диаметъра й. Същевременно датата съвпада с рождения ден на Алберт Айнщайн. π (произнася се пи) е математическа константа, която представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър и обикновено се използва в математиката, физиката и техниката. π е познато още като Лудолфово число и като Архимедова константа.


Новоизгряващите звезди на математиката от четвърти клас на 55 СУ" Петко Каравелов", показаха високи резултати на Областния кръг на олимпиадата по математика в София и начертаха светлия път към висините на науката и успеха. С високи постижения са четвъртокласниците:

  1. Георги Карагюлев
  2. Лилия Никифорова
  3. Мартин Христов
  4. Адриана Ваклинова
  5. Даниел Казанлъклиев
  6. Адриан Цветков

Поздравления за всички ученици и техните учители!


С голям ентусиазъм и съпричастност учениците от 2.г клас,заедно с техните родителите и класен ръководител Никол Иванова, организираха благотворителна акция,с която подкрепиха пострадалите хора от конфликта в Украйна. В рамките на няколко дни бяха събрани дрехи, хигиенни материали, топли завивки и хр...


Баба Марта е вече тук и учениците от 4Е и 4Ж клас засукаха червено-бели кончета. Те закичиха малките ученици и своите учители още рано сутринта за здраве и берекет.


На Държавното първенство по шорттрек, което се проведе в Зимен дворец на спорта, София,

ученикът от 1-ви "Д" клас Лъчезар Иванов Стоянов спечели златни медали в своята възрастова група 5-7 г, като на две от трите дистанции победи състезателите

от по-горната възрастова група 8-10 години, с които беше в общи стартове.

Пожелаваме ти още нови успехи, Лъчо!


Учениците от 2.г клас се включиха в предизвикателството " Ти си художникът", което от част от проекта " Бъдеще за миналото". Идеята на художника No Name Art (Човекът без име) е да покаже,че можем да бъдем обединени и да постигаме общо цели, като едновременно ни мотивира и ни дава самочувствие, че с малки дела сме способни на големи резултати. От Човека без име децата получиха портрет на Христо Ботев, инструкции и материали за работа върху портрета.всички деца се включиха с огромно желание в творческата задача,научиха повече за живота и делото на един от великите българи - Христо Ботев. Още утре портретът ще отпътува към други деца от различни български градове и ще продължи да разказва за славата и историята на нашите герои.


Начало