Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Учениците от III „г” клас организираха пътешествие до Космоса по повод 12. април- Международен ден на авиацията и космонавтиката. Изработиха презентации, постери и информационни табла, от които научиха как преди 55 години един човек преодолява границата между Земята и Космоса. Запознаха се с полета на първия български космонавт Георги Иванов и отдадоха дължимото признание на Александър Александров. Прочетоха завета на Юри Гагарин „Да пазим Земята, защото е малка и красива”. Обещаха си, че в търсенето на далечни светове, не трябва да забравяме да пазим нашата красива Земя. Не спирайте да мечтаете и да откривате тайните на планетата ни и на необятния Космос!


Функционални тренировки за деца " Детето чудо" се проведоха на територията на " Музейко " на 11. 04.2024г .Треньорите Лилия и Кирил Райкови забавляваха децата в часовете по отдих , разиграваха щафетни игри със състезателен характер и завършиха с кратка поучителна беседа за правилата в играта и взаимоотношенията между децата по време на игра.


По случай 148-мата годишнина от Априлското въстание, учениците от групата по извънкласни дейности „Олимпизъм“ направиха изложба с проекти по темата. Априлското въстание, превърнало се във връх на националноосвободителното ни движение вдъхнови второкласниците да почетат делата на герои като Райна Княгиня, Георги Бенковски, Стефан Стамболов, Иларион Драгостинов, Стоян Заимов, Панайот Волов, Захари Стоянов, Христо Ботев и много други. Изложбата може да бъде видяна във фоайето на училището.

Ръководител на групата Мариян Галчев, учител по ФВС.


Влезте в училище и предайте на детето си един от най-важните уроци - да обичаш някого, значи да си отговорен за него.

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Всеки ден детето ви прекарва между 6 и 10 часа в училище. Тук то не само усвоява нови знания, но се учи да общува, да организира задачите си, да поема отговорност, да се грижи за външния си вид, за личната си хигиена... Питали ли сте се как преминава един негов ден в училище?

Заповядайте на 9-и април в училище и вижте!

На този ден вратите на нашето училище ще бъдат широко отворени. Вие имате право на достъп до всяка информация, която се отнася до детето ви, и отговорността да работите съвместно с педагозите в негово име.

Посетете класната му стая и влезте в някой от часовете. Има ли нещо, с което бихте помогнали на детето да се чувства пo-добре, а на учителите - да са по-пълноценни?

Помислете как заедно с преподавателите и училищната администрация можете да създадете по-уютна и безопасна среда за децата.

И най-важното - вижте училището като втори дом на детето. Харесва ли ви?

Отглеждането на деца е знак за надежда. То показва, че вие имате надежда за бъдещето и вярвате в ценностите, които им предавате. Когато избирате училище, вие избирате бъдеще за своето дете.

Направете всичко възможно с помощта на учителите и директора това бъдеще да бъде щастливо. Програма за часовете и откритите уроци по класове, които можете да посетите.


За пореден път учениците на 55. СУ се отличиха с високи резултати на областния кръг на олимпиадата по математика. Не е тайна за никого, че нашите ученици с желание и устрем се впускат във решаването на всяка задача. За впечатляващите постижения всеки млад математик беше награден с грамота от нашия директор-д-р Таня Панчева. Екипът на 55.СУ вярва във възможностите на своите възпитаници и им пожелава още бъдещи успехи!


Учениците ни от 1 до 4 клас завоюваха 1 златен, 5 сребърни и 18 бронзови медала на състезанието „Финансова грамотност“, организирано от сдружение „Европейско кенгуру“. Грамотите на медалистите бяха връчени лично от акад. Сава Гроздев, който поздрави участниците от 55 СУ за отличните им постижения. 55.СУ"Петко Каравелов" беше отличено с грамота за цялостно представяне в състезанието. Пожелаваме си още много медали и успехи на талантливите, добре подготвени и можещи ученици на 55 СУ.


Учениците от 1.Ж клас в Музейко си приготвиха вкусна пица, развихриха се и доказаха, че не е важно да си голям, за да си готвач... Важното е да имаш желание, фантазия и … КУХНЯ! Ако децата участват в приготвянето на храната, това насърчава добрите им хранителни навици. Те ядат повече домашно приготвени ястия и значително повече зеленчуци.


Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Водата не е обикновен търговски продукт, а наследство, което трябва да бъде опазвано и защитавано. Тя е в основата на живота на Земята. Качеството на живот пряко зависи от качеството на водата. Ето защо учениците от първи клас се постараха да отбележат подобаващо този ден като изработиха проекти по темата и дискутираха с интерес и загриженост.


Ето така минава всеки наш час по роботика- цветно и разнообразно. Превръщаме ученето в забавление. Строим пътища, решаваме задачи и едновременно с това развиваме фината моторика с рисуване и изрязване на костюми за Кубо. Работата в екип учи малчуганите да бъдат отговорни и внимателни.


Ученици от 55 СУ получиха покана и с вълнение посетиха премиерата на книгата „Великите владетели на Второто българско царство“ на проф. Николай Овчаров. В книгата проф. Овчаров представя шестима владетели - царете Калоян, Иван Асен II, Константин Тих Асен, Теодор Светослав Тертер, Иван Александър и Иван Шишман, които със своите действия определят историята на Второто българско царство. Освен това разкрива множество малко известни, наскоро установени факти за Второто българско царство – открития, до които се е достигнало благодарение на археологическите разкопки, но и благодарение на проучването на средновековни хроники, хвърлящи нова светлина върху събитията и личностите. „Великите владетели на Второто българско царство“ не е просто разказ за един период от българската история, а е въздействащ, достъпен и емоционален съвременен прочит на цялата българска средновековна история – като част от европейската история и като завет за българите днес.


Начало