Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


За поредна година, учениците и учителите на 55 СУ“ Петко Каравелов“ отбелязаха Световния ден против тормоза в училище, известен като „Денят на розовата фланелка“, която символизира неприемането на тормоз и насилие в училището.


Днес отдаваме почит към най-светлия образ в българската история – Апостолът на свободата, Васил Левски! Левски е жив в сърцата на младите българи! Ние следваме заветите му, пазим жива паметта за него, милеем за своята България и заявяваме с ясен глас на света – Поклон пред делото ти, Апостоле! Заветите ти са пътеката, която ние децата на България следваме с усърдие, надежда, трепет, любов и преклонение. Родолюбието, родовата памет, опазването паметта на героите отдали живота си за свободата на България са свещен дълг за нас. Идеите на Левски за „чиста и свята република”, за равноправие между народите, за свобода – лична, национална и общочовешка, го превръщат в най-ярката личност в българската история. За него пишем стихове, рисуваме образа му, приказки редим...


В стила на математическите паралелки отново обвързахме полезното с приятното. Под мотото “Млад синоптик” цяла ваканция учениците от 6е и 6ж измерваха, творяха и се забавляваха. Всеки ден те отбелязваха най-високата и най-ниската температура и приложиха тези данни в таблици и диаграми, дори направиха и своите предположения за прогноза за идващите дни.


От дълбока древност до наши дни вселената е обект на изконен интерес от човека - обект на митове, легенди, научни открития, космически изследвания.


Математическа Коледа! Има ли нещо общо между Коледа и математика? Има разбира се! Чрез своите проекти на тема "Коледа в математически тела", учениците от 6 клас въплътиха коледния дух в прекрасни макети от геометрични фигури и тела. Разгледайте тяхната експозиция и се докоснете до коледната магия в 55.СУ!

Весели празници!


В рамките на този кратък видео материал искаме да Ви демонстрираме колко много значи спорта плуване за нас и за учениците ни. Качествата, които възпитава у тях и една малка част от емоциите и радостта, които носи.

Приятно гледане!


Осмокласничката Матея Петкова/НСА завоюва сребърен медал при 15-годишните и бронз при кадетките(17г.) на провелото се състезание по фехтовка в Пазарджик на 11 и 12 декември 2021г. Надпреварата беше част от състезанията, валидни за купа ,,България" от държавния календар. Гордеем се с теб, Матея!


Скъпи родители, учители и ученици,

На 01.12.2021 г. семейството на наш ученик остана без дом след опустошителен пожар. Семейството живее с. Железница, а синът им е отличен, ученолюбив, с математически заложби ученик от 7. ж клас. Всеки жител в село Железница знае за тяхната къща "Мечта", защото такава табела е поставена на входа ѝ. Мечтаният дом е строен от две поколения - с много труд, усърдие и любов. Веднага след пожара родителите на учениците от 7. ж клас направиха своето първо финансово дарение за пострадалото семейство, в размер на 3 450 лева.

За да може къщата да се превърне отново в истински, уютен и МЕЧТАН дом, учителската общност на 55 .СУ организира дарителска кампания за подпомагане на семейството в беда.

Наближава Коледа, един от най- светлите християнски празници, които ни напомнят да бъдем добри, съпричастни и състрадателни. Нека тази Коледа да помогнем в случването на едно чудо!
Всеки от вас може да направи своето дарение по банков път.

Банковата сметка е: ДСК BG26STSA93000000377825 Нина Бугова

Дарение се събира и във фоайето на първия етаж на 55.СУ на указано място.

Светли празници!


Учениците от 5e клас с желание работиха по проект „Не е лесно да си милионер”. Те трябваше да приложат знанията си по математика, за да „похарчат“ точно 1 000 000 лева 10 „неща“, започващи с първата буква на името им. Освен „закупуването“ на коли, жилища, играчки, парите бяха вложени и в интересни проекто-идеи: стартиране на собствен бизнес; организиране на спортно състезание с благотворителна цел; финансиране на сметище, с цел опазване на природата и други. Младите математици се справиха отлично.


115 медала спечелиха учениците от 55 СУ от есенния кръг на състезанието „Математика без граници „през 2021г. Въпреки сложната обстановка и невъзможността учениците от среден курс да се включат в състезанието, децата от 1 до 4 клас проявиха ентусиазъм, като 250 ученици се включиха в надпреварата със своите връстници от 18 страни по света и показаха забележителни резултати. Прекрасните математици от 55 СУ извоюваха 115 медала.


Начало