Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Влезте в училище и предайте на детето си един от най-важните уроци - да обичаш някого, значи да си отговорен за него.

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Всеки ден детето ви прекарва между 6 и 10 часа в училище. Тук то не само усвоява нови знания, но се учи да общува, да организира задачите си, да поема отговорност, да се грижи за външния си вид, за личната си хигиена... Питали ли сте се как преминава един негов ден в училище?

Заповядайте на 20-ти април в училище и вижте!

На този ден вратите на нашето училище ще бъдат широко отворени. Вие имате право на достъп до всяка информация, която се отнася до детето ви, и отговорността да работите съвместно с педагозите в негово име.

Посетете класната му стая и влезте в някой от часовете. Има ли нещо, с което бихте помогнали на детето да се чувства пo-добре, а на учителите - да са по-пълноценни?

Помислете как заедно с преподавателите и училищната администрация можете да създадете по-уютна и безопасна среда за децата.

И най-важното - вижте училището като втори дом на детето. Харесва ли ви?

Отглеждането на деца е знак за надежда. То показва, че вие имате надежда за бъдещето и вярвате в ценностите, които им предавате. Когато избирате училище, вие избирате бъдеще за своето дете.

Направете всичко възможно с помощта на учителите и директора това бъдеще да бъде щастливо.

Програма за часовете и откритите уроци по класове, които можете да посетите.


ОБИЧАЙТЕ И ПАЗЕТЕ ДЪРВЕТАТА!

Те са безценно богатство! Те ни дават здраве! Те ни дават много блага! Те ни дават кислорода, който дишаме! Дом са на много животни и птици! Пазете горите от пожар! Залесявайте!


Тази година за част от нашите единадесетокласници ще бъде първата, в която ще могат упражнят правото си на глас. За да се подготвят и запознаят с процеса учениците от 11б взеха участие в ролева игра Симулация на изборен ден в час по Гражданско образование.

Бяха разпределени роли на членове на избирателна комисия, полиция и избиратели. Имаше и няколко тайни задачи, целящи да саботират изборния ден, но полицията и избирателната комисия не допуснаха това да се случи.

Надяваме се, че този и останалите успехи в клас ще се пренесат и в успехи на учениците като част от гражданското общество на България.


Приключи конкурсът за рисунка, свързан с честването на патрона на 55-то училище - Петко Каравелов. Учениците показаха своя талант, работиха усърдно и вдъхновено. На сайта на 55.СУ можете да разгледате техните рисунки. Имате възможността ВИЕ- родители, учеители и ученици, да изберете победителя! Гласувайте като натиснете линка и избере картината, която най-много Ви харесва. Срокът, в който можете да дадете своя глас е 02.04.2023г.

Гласувайте тук!


В чест на кръглите годишнини от раждането и кончината на Петко Каравелов се проведе историческа викторина за ученици от 5.-7. клас. Оспорваното състезание се проведе в три кръга - затворени въпроси, отворени въпроси и разпознаване на изображения.

След редовните въпроси 4 от 7-те отбора завършиха с равен резултат, но след три напрегнати дузпи Отбор Ж (Павел Павлов 5Ж, Боряна Събева 6ж и Ирена Сербезова 7Ж) грабна победата.

Всеки от участниците получи грамота и химикал, а за победителите имаше и по книга подарък.


През изтеклата седмица нашите ученици направиха един по-различен поклон пред патрона Петко Каравелов: избрани екипи от всеки клас представиха пред съответстващата по буква паралелка на по-малките съученици визуална презентация, посветена на забележителния патриот и държавник, заслужено сравняван с идеолога на италианското обединение граф Камило Кавур.


Днес (21 март) светът отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун. По традиция в този ден всички, които подкрепят хората със Синдрома на Даун, обуват шарени чорапи. Каква е идеята? Хората с Даун често са наричани "най-слънчевите хора на планетата", а какъв по-хубав начин от това да покажем слънчево настроение, като обуем шарени чорапи? И така учениците от 4.Д клас изпратиха усмивките и обичта си към всички слънчеви деца по света!


През месец февруари, 192 ученици от 1 до 4 клас на 55 СУ „Петко Каравелов“ се включиха в състезанието „Финансова грамотност“, в конкуренция с ученици от цялата страна. Нашите ученици спечелиха 10 първи, 13 втори и 23 трети места.

Екипът на 55 СУ „Петко Каравелов“ получи почетна грамота от сдружение „Европейско кенгуру“ за отличната организация и високите постижения в състезанието „Финансова грамотност“ . Поздравления за всички участници в състезанието, които показаха знания и умения да се справят с финансовите задачи. Поздравления за учителите, подготвили малките състезатели.


"Учете се. И най-големите шампиони, и най-големите учени и всеки един човек, който е успял в живота, е тръгнал от училище – обърна се към учениците от 55-о Евгени Иванов.”


Начало