Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Отличия, сертификати, грамоти, медали и купи присъдени за една учебна година на един клас-4г. Отличия,завоювани с упоритост, постоянство, знания и умения. Нека успехите ви съпътстват и занапред!


Готови са резултатите от НВО на нашите ученици от IV клас! За поредна година те поставиха 55.СУ сред водещите училища в София-град! Въпреки всички трудности през изминалите две учебни години, те показаха своите отлични знания и подготовка. Мотивирани ученици, ангажирани родители и изключителни учители са формулата за успех на 55 СУ. Днес героите са колегите класни ръководители: Стефка Сярова, Анна Колева,Антоанета Георгиева, Константина Сталева,Татяна Атанасова, Маргарита Пейнова, Елица Славова. Високите резултати са благодарение на старанието и постоянството на децата, професионализма на педагозите и подкрепата на родителите. Поздравления, скъпи наши ученици!

Български език и литература Среден успех на випуска : Отличен 5,77

Математика Среден успех на випуска: Много добър 5,29


1–во място, купа и златни медали завоюваха момичетата от от 3. в клас на провелата се на 16. Май 2021г. VI ИНТЕРНАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА ОЛИМПИАДА ПО МУЗИКА И ТАНЦИ!
Състезанието се проведе присъствено в Руски културно-информационен център, гр. София. Участваха 500 състезатели от цяла България, Сърбия и Русия. За да завоюват своя успех, децата се представиха блещящо, получиха максимален брой точки и пребориха конкуренцията в стил Streetshow.

Аплодисменти за нашите таланти!


Целта на проекта е реновиране на училищните тоалетни в 55.СУ и превръщането им в модерни и функционални санитарни помещения.


Впечатляващо представяне на Oxbridge Olympiad 2021 на гимназистите на 55. СУ „Петко Каравелов“. Учениците бяха оценявани от UK Education Board от Великобритания и 21 ученика достигнаха до последен 4-ти кръг на Олимпиадата и получиха Сертификати за отличие. Бяха предоставени повече стипендии от първоначално съгласуваните, поради отличните знания, които нашите ученици показаха по време на подготовката на есета и интервютата.


Уважаеми колеги, скъпи наши ученици и родители,

Днес почитаме най-светлия празник- 24 май! Нашата писменост е това, което е давало духовен тласък и е въздигало българския народ векове наред.


Учениците от 2 клас присъстваха на демонстрации и различни експерименти свързани с химията и физиката в МГУ" Св.Иван Рилски". Докоснаха се до богатствата на земята.Търсеха полезни изкопаеми с металотърсачи. Присъстваха на демонстрация на съвременни летателни апарати - дронове, които много впечатлиха малчуганите. Демонстративни взривявания на макети на сгради впечатлиха учениците и те получиха много награди. Събитието запали в тях искрата към науката и желанието за нови знания.


„Юнакът по делата се познава“ През 1879 г., в малкото и бедно село Дървеница, един от жителите му дава една от стаите си, за да се обучават няколко момчета; намира се и учител и по този начин се поставя образованието в селото. Едва ли този благороден човек е могъл да предположи, че на това парче свята земя, която той е дарил, е построено едно от най-модерните училища в България. Днес това училище носи името на един от великите българи – Петко Каравелов, а в слънчевите и просторни стаи се обучават стотици ученици. Юнашките игри, които се проведоха от ученици на 55 СУ „Петко Каравелов“, показаха за сетен път стремеж към борбен дух, достойнство, мъжество и родолюбие.


По случай Деня на спорта в България, децата от подготвителните групи с огромен ентусиазъм се включиха в интересните и забавни игри предложени им от г- жа Габриела Тодорова, учител по ФВС.


В очакване на Великден учениците от начален етап на 55 СУ " П. Каравелов" организираха работилница за изработване на великденска украса. С много въображение и ентусиазъм те сътвориха различни великденски изделия , които подредиха в изложба във фоайето на училищната сграда. За радост и настроение на всички пред прага на светлия християнски празник.


Начало