Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


С настъпването на новата година наближава и един от старите български празници “Сурва”. Учениците от 3Е клас в 55.СУ "П. Каравелов" спазиха традицията като собственоръчно изработиха сурвачки - символ на здравето и дълголетието. Съгласно обичая в първите часове на новата година във всеки дом влизат сурвакарите - групи от малки момчета - деца, или по-големи - ергени-сурвакари. И едните, и другите обаче задължително носят прясно отсечени, сурови дрянови пръчки, украсени с парички, пуканки, сушени плодове и червени вълнени конци. Едновременно със сурвакането момците сурвакари изричат благословии на всеки от семейството, започвайки от най-стария.


Учениците от 1ж клас поздравяват всички учители, родители и ученици с настъпващите празници!


В навечерието на коледните празници, учениците от 4. клас създадоха дигитална" Коледна книжка", защотото Коледа е времето на добрите пожелания , веселият звън на камбаните и песните край елхата. Коледа е времето на подаръците. Времето, когато даряваш и получаваш обич! Всичко това е част от нашата Коледа, част от детството, част от вълшебството на празничната нощ, която посрещаме всяка година. Весели празници!!!


Дори обучаващи се вкъщи, учениците на 55 СУ" Петко Каравелов" не спират да ни изненадват със своите умения. За пореден път ни показаха как се съчетават знанията по математика с креативност и въображение. Освен, че интерпретираха всичко научено за геометричните тела в своите проекти, те внесоха топлина и уют в домове си. Весели празници от нашите шестокласници!


Президентът на Република България удостои с грамота 55.СУ"Петко Каравелов" за благородния жест, проявената съпричастност и принос в реализирането на благотворителната инициатива " Българската Коледа".


Празничното настроение вече е сред учениците от 55.СУ. Те бяха много креативни и направиха коледни картини и апликации. Нека коледния дух да бъде не само 1 ден през годината, а във всички 365 дни! Пожелаваме на всички Весела Коледа!


Здравейте, Днес в международния ден на хората с увреждания искам да ви поздравя за това, че 55 СУ "Петко Каравелов" е училище, което предоставя добри условия, нормална среда и прекрасно отношение за своите "специални" ученици! Продължавайте все така и за напред! Пазете се и бъдете здрави!


Урок на открито с 2е клас на тема" Картина в природна среда"


Един от най-цветните и пъстри сезони в годината. Няма човек, който да е безразличен, гледайки обагрените в пурпур листа на дърветата, танцуващи под палещото слънце. Други я обичат заради романтиката, която я съпътства. Есента вдъхновява! Учениците от 4 г клас се забавляваха и събираха красиви есенни листа, кестени, жълъди и шишарки и сътвориха апликации и ефектни изделия. Рисуваха с боички огненочервени дърветата. Описваха я с думи -нея- златната есен, вълшебницата, великия художник, който рисува необикновени картини. А вие обичате ли есента?


Всяко българско дете ще ви отговори, че 1 ноември е ден на народните будители. Фразата е добре заучена, но често зад нея липсва смисълът и за децата е трудно да усетят празника. Ето как един второкласник пресъздаде на бял лист значимостта на на тази голяма дата!


Начало