Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


През изминалите няколко дни първокласниците от 55. СУ ,,Петко Каравелов“ празнуваха! Празниците на буквите бяха завършек на труден период на ограмотяване. След месеци на усилия, упоритост и много прочетени и изписани страници, най-после дойде време за забавление. Децата заявиха, че са изучили всички букви и се разделиха с Буквара.


Въодушевени от пролетните празници учениците от шестите класове, изготвиха в часовете по математика проект на тема: " Български шевици в координатна система".


Ученикът Младен Филипов от IV" е" клас на 55 СУ " П. Каравелов" спечели златен медал на Международния турнир по джудо " Купа Перун", проведен на 26.03.2022 година в град Перник. Гордеем се с теб, Младен!


Учителите и учениците на 2.Ж клас решихме да организираме празник посветен на математиката. Кръстихме го "Празник на числото 100"! Учениците подготвиха колекции от 100 неща: 100 кламера, 100 макарона, 100 бобчета, 100 шишарки, 100 кестена, 100 бонбона, 100 стотинки, панделка дълга 100 см и др. Научиха думата 100 на 27 различни езика. Направиха колекция-табло от 100 животни. Научиха интересни факти за числото 100. Научиха думи съдържащи частицата "сто". Разбира се, решаваха задачи от различен вид, направиха табло от геометрични фигури и се забавляваха много.


На 14.март светът отбелязва Деня на числото Пи. Датата е избрана заради американското й изписване – 3.14, което съвпада с най-краткия начин за обозначаване на математическата константа. Тя изразява отношението на дължината на окръжността към дължината на диаметъра й. Същевременно датата съвпада с рождения ден на Алберт Айнщайн. π (произнася се пи) е математическа константа, която представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър и обикновено се използва в математиката, физиката и техниката. π е познато още като Лудолфово число и като Архимедова константа.


Новоизгряващите звезди на математиката от четвърти клас на 55 СУ" Петко Каравелов", показаха високи резултати на Областния кръг на олимпиадата по математика в София и начертаха светлия път към висините на науката и успеха. С високи постижения са четвъртокласниците:

  1. Георги Карагюлев
  2. Лилия Никифорова
  3. Мартин Христов
  4. Адриана Ваклинова
  5. Даниел Казанлъклиев
  6. Адриан Цветков

Поздравления за всички ученици и техните учители!


С голям ентусиазъм и съпричастност учениците от 2.г клас,заедно с техните родителите и класен ръководител Никол Иванова, организираха благотворителна акция,с която подкрепиха пострадалите хора от конфликта в Украйна. В рамките на няколко дни бяха събрани дрехи, хигиенни материали, топли завивки и хр...


Баба Марта е вече тук и учениците от 4Е и 4Ж клас засукаха червено-бели кончета. Те закичиха малките ученици и своите учители още рано сутринта за здраве и берекет.


Начало