Начало

 


"Дете което чете, се превръща във възрастен, който може да мисли и мечтае!"

Този месец, на гости на учениците от 1-ж и 1-е клас с класни ръководители Веселин Томалевски и Илияна Делева, беше детската писателка Цвета Белчева. Точно в час по Български език и литература, тя се опита да запали искрицата към четенето и книгите, като сподели своя опит, чрез интересни истории. Всички заедно почетоха, а развълнуваните ученици получиха лично от авторката книга с приказки и автограф, за общата библиотека на класа. Децата останаха доволни, защото се докоснаха по един по- различен начин до света на книгите и литературата, а писателката си тръгна заредена и вдъхновена от пламъка в очите на децата.


Уроците, които ги няма в учебниците... Поискахме прошка. Простихме си един на друг. Забавлявахме се с обичая " Хамкане", а после си хапнахме вкусна питка!


Баба Марта бързала, мартеници вързала, бели и червени, весели, засмени!


На 25.2.2020г се проведе състезанието "Лъвски скок", посветено на Апостола на свободата. Ученици от 1 до 4 клас взеха активно участие и се представиха достойно. В този ден нямаше загубили, а само победители, защото във всеки скок на учениците се усещаше частица от духа и волята на Дякона. Въодушевление и ентузиазъм се четеше по лицата на състезатели и организатори, които намериха своя начин да почетат една личност, оставила отпечатъка си не само в своето време, но чието име и днес е символ на смелост, честност и сила на човешкия дух! За емоциите и организацията се погрижиха учителите по ФВС на 55 СУ.


Един задружен клас приготви с много любов и старание изненада за рождения ден на своя любим учител. С песен, искрени пожелания и много вълнение, те поздравиха г-жа Полина Божикова и изразиха своята обич. Честит празник, колега!


За поредна година учениците и учителите от 55 СУ "Петко Каравелов" подкрепиха Световния ден за борба с тормоза в училище, наричан още "Денят на розовата фланелка". През голямото междучасие ученици и учители заедно, облечени в розово, хванати за ръка в знак за съпричастност и подкрепа, бяха част от импровизиран флашмоб, с който заявиха своята позиция против насилието в училище, но не за един ден.


Блестящите резултати на младите математици от 55 СУ „Петко Каравелов“ продължиха и на зимният кръг на международния турнир „Математика без граници“! Нашите възпитаници завоюваха впечатляващите 5 златни, 30 сребърни и 47 бронзови медала. В спор с участници от 19 страни, учениците от нашето училище показаха отлични математически знания и умения, като повече от 35% от децата се окичиха с медали.

Поздравления за всички участници и техните преподаватели. Гордеем се с вас, ученици!

Пролетният кръг на турнира, който е с ранг на полуфинал, ще се проведе на 25.03.2020г. След него ще се определят квотите и участниците на финалите от 03.07.2020г. до 06.07.2020г. в град Несебър.


На 21.02.2020г във физкултурния салон на 55 СУ “ Петко Каравелов” се проведе приятелска среща по ВОЛЕЙБОЛ между отборите на ученици от 10 А клас от 55 СУ и ученици от СУ “ проф. д-р Дечо Денев", училище за деца с увреден слух. Учениците проведоха една спортна среща в духа на феърплея и убедително доказаха, че спортът не само калява тялото, но изгражда характер и укрепва духа на човека. Учениците от 55 СУ отстъпиха по точки в играта, но победители и победени не отстъпиха от правилата на спортсменството. Поздравления за отбора победител, показал как достойно се печели! Поздравления за отбора на 55 СУ, показал как достойно се понася една загуба! Ръководители:Габриела Тодорова, учител по ФВС и Цветелина Асенова, класен ръководител на 10 А клас


На 20.02.2020 г. в 55 СУ" Петко Каравелов" се проведе състезанието "Математическо междучасие", между седмите класове, организирано от учителите по математика. Участие взеха 6 отбора, по трима представители на всеки клас. Темата на състезанието беше "Търсене на ъгли в лабиринт". Всички участници се представиха чудесно и показаха своите знания. За всичките отбори имаше награди от ръководството на училището.


В час по технологии и предприемачество на тема “ Да поговорим за приготвянето на храната“, учениците от 2 „а“ и 2 „г“ клас приготвиха вкусни плодови салати. Вложиха много усърдие и получиха заслужено висока оценка за кулинарните си умения.

Браво, деца!


Начало