Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Влезте в училище и предайте на детето си един от най-важните уроци - да обичаш някого, значи да си отговорен за него.

Денят на отворените врати е част от европейска кампания за подкрепа на родителското присъствие в училище, инициирана от Европейската родителска асоциация и подкрепена от 19 европейски страни.

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Всеки ден детето ви прекарва между 6 и 8 часа в училище. Тук то не само усвоява нови знания, но се учи да общува, да организира задачите си, да поема отговорност, да се грижи за външния си вид, за личната си хигиена... Питали ли сте се как преминава един негов ден в училище?

Заповядайте на 11-ти май в училище и вижте!

На този ден вратите на нашето училище ще бъдат широко отворени. Вие имате право на достъп до всяка информация, която се отнася до детето ви, и отговорността да работите съвместно с педагозите в негово име.

Посетете класната му стая и влезте в някой от часовете. Има ли нещо, с което бихте помогнали на детето да се чувства пo-добре, а на учителите - да са по-пълноценни?

Помислете как заедно с преподавателите и училищната администрация можете да създадете по-уютна и безопасна среда за децата.

И най-важното - вижте училището като втори дом на детето. Харесва ли ви?

Отглеждането на деца е знак за надежда. То показва, че вие имате надежда за бъдещето и вярвате в ценностите, които им предавате. Когато избирате училище, вие избирате бъдеще за своето дете.

Направете всичко възможно с помощта на учителите и директора това бъдеще да бъде щастливо.

Програма за часовете и откритите уроци по класове, които можете да посетите.


Първокласниците от 55.СУ ,,Петко Каравелов“ посетиха ,,Къщата на баба“ в с. Згурово /Кюстендилско/. Запознаха се със селските сечива, с които са обработвали земята. Опитаха един от старите традиционни за кюстендилския край занаяти – направа на кошници от върбови клонки. Разгледаха българската шевица в дрехите, носиите и чеиза и изпълниха заръката на баба да изрисуват дървени лъжички. Накрая, в двора, заедно поиграха на игрите на Баба и Дядо!


За поредна година седмокласниците на 55 Средно училище „Петко Каравелов“ демонстрираха високи постижения от участието си в ученическите олимпиади. Александра Козарова и Моника Недялкова от VII „е“ клас ще премерят сили в националната олимпиада по история и цивилизации с останалите ученици в страната. Поздравления, момичета! Вие сте доказателство, че историята се пише от победителите.


На пролетният кръг на "Математика без граници" учениците от нашето училище спечелиха 13 златни, 34 сребърни и 72 бронзови медали.

Златни медалисти са:

Александър Найденов, Йоан Валчев, Юли Асеновски- 1 клас

Петър Бойчев, Габриела Георгиева, Огнян Арсов- 2 клас Ралица Тотева, Елиза Симеонова, Калоян Драганов- 3 клас

Мартин Христов, Георги Карагюлев, Лилия Никифорова- 4 клас

Любен Хубенов- 6 клас

55 СУ има определена квота от 12 (дванадесет) участници за индивидуалното състезание - финал „Математика без граници“, което се планира за 1-5 юли 2022 г. в гр. Несебър.

За отборното състезание - 5 (пет) отбора.

Поздравления за всички ученици и техните учители!


Днес нашето любимо училище имаше двоен празник! Тържествено отбелязахме нашия Патронен празник и Откриването на иновативния ни СТЕМ център! Вплетохме традициите на миналото, технологиите на настоящето и устремени погледнахме към бъдещето! Гости на нашия празник бяха:

  • Президентът на Р.България г-н Румен Радев
  • Кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова
  • Зам. министърът на образованието и науката г-жа Мария Гайдарова
  • Зам. ректорът на НСА проф. Таня Янчева
  • Началникът на РУО-София-град г-жа Ваня Кастрева
  • Кметът на район “Студентски” г-н Петко Горанов

С указ на Президента на Р.България, 55.СУ”Петко Каравелов” беше удостоено с почетен плакет “Св.св. Кирил и Методий”

След емоционална празнична програма, нашите ученици демонстрираха възможностите на иновативния ни СТЕМ център. Възпитаниците ни демонстрираха как работят с 3D виртуална реалност, управляват роботи чрез програмиране, създават прототипи за различни електронни устройства, програмират и работят с компютърна графика. Да ни е честито новото модерно образователно пространство!

Честит празник!

Снимки


Учениците от трети клас имат безброй идеи и нарисуваха интересни детски карти на паркове, любими места и дори на въображаеми като "Остров на съкровищата". Работиха по групи и използваха различни техники. Надяваме се да Ви харесат и да намерите пътя към съкровището!


През изминалите няколко дни първокласниците от 55. СУ ,,Петко Каравелов“ празнуваха! Празниците на буквите бяха завършек на труден период на ограмотяване. След месеци на усилия, упоритост и много прочетени и изписани страници, най-после дойде време за забавление. Децата заявиха, че са изучили всички букви и се разделиха с Буквара.


Въодушевени от пролетните празници учениците от шестите класове, изготвиха в часовете по математика проект на тема: " Български шевици в координатна система".


Ученикът Младен Филипов от IV" е" клас на 55 СУ " П. Каравелов" спечели златен медал на Международния турнир по джудо " Купа Перун", проведен на 26.03.2022 година в град Перник. Гордеем се с теб, Младен!


Учителите и учениците на 2.Ж клас решихме да организираме празник посветен на математиката. Кръстихме го "Празник на числото 100"! Учениците подготвиха колекции от 100 неща: 100 кламера, 100 макарона, 100 бобчета, 100 шишарки, 100 кестена, 100 бонбона, 100 стотинки, панделка дълга 100 см и др. Научиха думата 100 на 27 различни езика. Направиха колекция-табло от 100 животни. Научиха интересни факти за числото 100. Научиха думи съдържащи частицата "сто". Разбира се, решаваха задачи от различен вид, направиха табло от геометрични фигури и се забавляваха много.


Начало