Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Благодаря Ви за отлично организираната работа в часовете от 8 до 14ч . Учебният процес протича нормално и пълноценно . Макси понякога посещава и следобедните занимания , когато има нужда от помощ . Децата не се отегчават и е интересно и забавно въпреки ситуацията в страната и света. Макси учи с удоволствие, но е факт, че разнообразието, приятелите, училището и съучениците му липсват ! Освен отлично организирано обучение, Максо успява да поддържа и физически добра форма! За спорта стените не са ограничение :) Бъдете здрави!


Учениците от 2е и 2а клас на 55 СУ " Петко Каравелов", се присъединяват към кампанията "Предай нататък". Кампания, която се е зароди от инициатива на деца от Италия. Децата рисуват дъга като символ на надежда,че пандемията скоро ще отмине и всички отново ще сме заедно. Рисуват дъга с надпис "Всичко ще се оправи" и слагат рисунките си на своите прозорци и тераси. Ние, учениците на 55.СУ, се обединихме и продължихме кампанията. Вярваме,че съвсем скоро ще бъдем отново заедно в класните стаи на любимото училище.


Традиционно февруари е месецът, през който учениците на 55. СУ грабват ските и поемат към покритите със сняг планини на България. Хубавата традиция не беше нарушена и през учебната 2019/2020 година – ученици от 1. до 4. клас под ръководството на своите учители Антоанета Георгиева, Миглена Христова, Николинка Йорданова и Виктория Лакова в продължение на 5 дни спортуваха, забавляваха се, учиха се и придобиваха нови умения и знания сред снежната белота на град Добринище. Децата имаха прекрасната възможност да бъдат в този хубав български град, заобиколен от три планини – гордата Рила, величествения Пирин и мистичните Родопи. Карането на ски укрепи телата им, веселите игри повдигаха духа им, а общуването с природата обогатяваше душите и умовете им. Дните в Добринище със сигурност ще останат в спомените на нашите смели скиори - всеки ще си е „откраднал“ по нещичко за себе си. А вече в класните стаи, заредени с енергията на природата и калени от спорт и игри, те са готови да покоряват върховете на знанието.


По случай Националния празник на България, учители и ученици почетоха паметта на героите с множество експозиции и рецитали. Най-малките възпитаници от ПГ обогатиха своите познания за празника, научиха нови песни и стихотворения посветени на родината. Децата изработиха табла с ликовете на предците ни, които са се борили за свободата на България. Първокласниците представиха вълнуващ рецитал посветен героите и будителите, които със слово и меч са творили нашата история със златни букви. По-големите ученици създадоха кътове посветени на освободителната Руско-турска война.

Учениците и учители си спомниха думите на Уолт Уитман: “Когато Свободата си отива, тя не си отива първа, нито втора, нито трета. Тя чака всичко друго да си иде – тя остава последна. Когато вече няма помен от герои и мъченици и когато всичко живо в душите на всички хора изчезне от някой край на света, едва тогава Свободата ще изчезне от този край на света и неверник и тиран ще го завладеят”.


"Дете което чете, се превръща във възрастен, който може да мисли и мечтае!"

Този месец, на гости на учениците от 1-ж и 1-е клас с класни ръководители Веселин Томалевски и Илияна Делева, беше детската писателка Цвета Белчева. Точно в час по Български език и литература, тя се опита да запали искрицата към четенето и книгите, като сподели своя опит, чрез интересни истории. Всички заедно почетоха, а развълнуваните ученици получиха лично от авторката книга с приказки и автограф, за общата библиотека на класа. Децата останаха доволни, защото се докоснаха по един по- различен начин до света на книгите и литературата, а писателката си тръгна заредена и вдъхновена от пламъка в очите на децата.


Уроците, които ги няма в учебниците... Поискахме прошка. Простихме си един на друг. Забавлявахме се с обичая " Хамкане", а после си хапнахме вкусна питка!


Баба Марта бързала, мартеници вързала, бели и червени, весели, засмени!


На 25.2.2020г се проведе състезанието "Лъвски скок", посветено на Апостола на свободата. Ученици от 1 до 4 клас взеха активно участие и се представиха достойно. В този ден нямаше загубили, а само победители, защото във всеки скок на учениците се усещаше частица от духа и волята на Дякона. Въодушевление и ентузиазъм се четеше по лицата на състезатели и организатори, които намериха своя начин да почетат една личност, оставила отпечатъка си не само в своето време, но чието име и днес е символ на смелост, честност и сила на човешкия дух! За емоциите и организацията се погрижиха учителите по ФВС на 55 СУ.


Един задружен клас приготви с много любов и старание изненада за рождения ден на своя любим учител. С песен, искрени пожелания и много вълнение, те поздравиха г-жа Полина Божикова и изразиха своята обич. Честит празник, колега!


За поредна година учениците и учителите от 55 СУ "Петко Каравелов" подкрепиха Световния ден за борба с тормоза в училище, наричан още "Денят на розовата фланелка". През голямото междучасие ученици и учители заедно, облечени в розово, хванати за ръка в знак за съпричастност и подкрепа, бяха част от импровизиран флашмоб, с който заявиха своята позиция против насилието в училище, но не за един ден.


Начало