Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Учениците от 5e клас с желание работиха по проект „Не е лесно да си милионер”. Те трябваше да приложат знанията си по математика, за да „похарчат“ точно 1 000 000 лева 10 „неща“, започващи с първата буква на името им. Освен „закупуването“ на коли, жилища, играчки, парите бяха вложени и в интересни проекто-идеи: стартиране на собствен бизнес; организиране на спортно състезание с благотворителна цел; финансиране на сметище, с цел опазване на природата и други. Младите математици се справиха отлично.


115 медала спечелиха учениците от 55 СУ от есенния кръг на състезанието „Математика без граници „през 2021г. Въпреки сложната обстановка и невъзможността учениците от среден курс да се включат в състезанието, децата от 1 до 4 клас проявиха ентусиазъм, като 250 ученици се включиха в надпреварата със своите връстници от 18 страни по света и показаха забележителни резултати. Прекрасните математици от 55 СУ извоюваха 115 медала.


Днес е международният ден на хората с увреждания. Хора, които въпреки своите трудности се стараят да бъдат полезни за развитието на нашето общество и за създаването на един по- добър свят. Благодарим за това, че екипът на 55- то СУ " Петко Каравелов" е съпричастен с нуждите на всяко едно специално дете! Бъдете здрави! Поздрави, Елена Дамянова


В часовете по История и цивилизации учениците от 5. клас изработиха макети на първобитни селища от каменната епоха Те бяха вдъхновени от знанията си по Праистория.

Благодарим за любознателността и старанието на всички ученици и техния учител г-жа Константина Сталева!


На 20.11.2021г. на провелото се международно състезание по джиу джицу “Abu Dabi AJP Tour Sofia”, Борис Лилов (5 Г) спечели златен медал в категория деца жълти колани,46 кг. Поздравления, Борис! Пожелаваме ти да покоряваш нови и нови върхове!


Един филм на учениците на 55.СУ за паметта...


Децата от 2Г клас от 55 СУ „Петко Каравелов“ събраха и дариха 500 лв. в подкрепа на децата от фондация „Надежда за малките“. Началото на добрата практика сложи класният ръководител на 2Г Никол Иванова, която призова родителите тази година вместо букети за първия учебен ден да изберат добра кауза. Учениците посетиха лично малките дечица от къщата на „Надежда за малките“ в Княжево и прекараха малко време с тях.


Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

С разпределението на учениците по паралелки и класните ръководители можете да се запознаете в посочените списъци:


ВАЛЕНТИНА ДЖАЛЕВА

И

МАРИАН ГАЛЧЕВ

Двама млади, способни, изпълнени с мечти колеги се намериха един друг! 55. училище ги събра, а те избраха да продължат заедно своя път!

На 21.08.2021г. е сватбеният им ден!

ЧЕСТИТО!

Екипът на 55. училище пожелава на скъпите си колеги Валентина и Мариан да се обичат, винаги да се обичат, каквото и да им предлага животът от своята пъстра палитра! Радвайте се на щастливо семейство, добри приятели, отзивчиви и обичащи ви колеги, креативен и подкрепящ директор! Пазете и съхранете вашата любов, любовта на вашите ученици, която имате, любовта на близките ви хора.

Не забравяйте да спазвате и Кодекса на новобрачни двойки, работещи в 55. СУ, накратко гласящ: Обичаме ви, радваме ви се, но дежурството на главен вход си е дежурство, първият час е от 8:00 и нито минута по-късно!

На добър час, г- жо и г-н Галчеви!


Начало