Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


„Звъни звънчето-зън,зън, зън, …“

Познати думи на познат призив! Време е шумът на морските вълни да бъде заменен с веселата глъчка на вълните от деца и младежи в училищния двор! Отново е време за среща! На 15 септември 2022 г. 55 Средно училище „Петко Каравелов“ за 144. път отваря врати, за да посрещне своите ученици! Започва още една учебна година, изпълнена с надежди и високи цели, както винаги свързани с много труд и много постижения в овладяването на знания, в творчеството, в спорта, в изкуството.

Тържеството по повод откриване на учебната 2022 / 2023 година ще започне в 10:00 часа в двора на 55.СУ „Петко Каравелов“.

Учениците и техните родители приканваме да бъдат в двора на училището в 9:45 часа, за да могат да се срещнат със своите класни ръководители, да заемат определените си места и спокойно да се насладят на празничната програма.

В този първи ден ще си пожелаем взаимно здрава и успешна учебна година.

Очакваме ви!


ИВАНИНА АЛЕКСАНДРОВА

И

КРИСТИЯН ТОДОРОВ

55 училище „Петко Каравелов“ за пореден път празнува бракосъчетание на свои учители! Двама млади, способни, изпълнени с мечти колеги се намериха един друг! На 26.07.2022г. беше сватбеният им ден! ЧЕСТИТО!

Екипът на 55. училище пожелава на скъпите си колеги Иванина и Кристиян да се обичат, винаги да се обичат, да споделят щастието и заедно да надделяват над трудностите! Рисувайте контурите на живота си, изпълвайте го с цветове, извайвайте мечтите си! Инсталирайте у себе си най-прецизната програма за щастливо семейство! Имайте до себе си своите роднини, добри приятели, отзивчиви и обичащи ви колеги, креативен и подкрепящ директор! Пазете и съхранете вашата любов, любовта на вашите ученици, която имате, любовта на близките ви хора. Кодексът на новобрачните двойки, работещи в 55. СУ, важи и за вас, не го забравяйте! Накратко гласи: Обичаме ви, радваме ви се, но дежурството на главен вход си е дежурство, първият час е от 8:00 и нито минута по-късно, а отговарянето на всяко телефонно повикване от колеги при трудност с classroom е задължително!

На добър час, г- жо и г-н Тодорови!


В слънчевия Несебър ни заваля дъжд от невероятни летни емоции с младите математици от 55 СУ на финалите на международния турнир „Математика без граници“ от 01.07 до 05.07.2022г. На брега на морето, съревновавайки се с своите връстници от Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, Украйна, Литва, Сърбия, Румъния, Малта и България нашите деца постигнаха невероятни успехи, показаха знания на най-високо ниво в сферата на математиката. Учениците на 55.СУ завоюваха 4 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медали от индивидуалното състезание и 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медали от отборната надпревара.

С радост можем да поздравим носителите на медали!


През месец май и юни се състояха състезанията по шахмат и баскетбол, част от „Ученически игри“ 2021/2022 г. Отборите на 55. СУ ,,Петко Каравелов‘‘ участваха във възрастовата група 5-7 клас . В честна и спортсменска игра учениците на 55 СУ „Петко Каравелов“ по шахмат се класираха на второ място.


В слънчевия м. юни, децата от ПГ А, Б, В участваха в спортен празник , в които премериха сили и възможности. Радостното настроение бе показател, че е много интересно и забавно и всички деца показаха завидни умения. Учителите по ФВС благодарим на учителите на подготвителните групи , които тази година са работили отлично и с тяхна помощ бъдещите първолаци ще покажат още много спортни умения и способности в часовете по ФВС. Организатори: Борислав Манов, Виктор Мутафчиев, Габриела Тодорова, Мануела Манова, Светлана Йорданова-учители по ФВС


55 СУ „Петко Каравелов“ бе домакин на годишната пресконференция във връзка с традиционната "Седмица на водното спасяване", организирана от БЧК „Готови ли сме за безопасни лято?“

Ученици от IV клас демонстрираха своята готовност за ваканция край морето и басейна, след обучение по програмата на БЧК за водна безопасност „Приятели с водата“.

Председателят на Националната комисия по водно спасяване доц. Стоян Андонов и директорът на Водноспасителната служба на БЧК Антон Налбантов се убедиха на живо как работят програмите за превенция на водния травматизъм при децата.


Децата се раждат любопитни и трябва да подхранваме тази черта в тях и да я развиваме. На неотдавнашното посещение в 55 СУ "Петко Каравелов" представители от международната фирма Съдърланд бяха впечатлени от Борис Цанев, ученик в 10 клас и познанията му по програмиране и алгоритми.

За да подкрепят интереса му към Софтуерни и хардуерни науки, от фирмата осигуриха безплатен достъп до учебна платформа за курс по Роботика и програмен език Python.

Нагоре и далеч, Борис!


Учениците от 55.СУ са победителите в състезанието по ФУТБОЛ във възрастова група 5-7 клас, част от „Ученически игри“ 2021/2022г. В честна и спортсменска игра нашите футболисти завоюваха първото място срещу отбора на 8 СУ “ Васил Левски”. Поздравления, шампиони!


В Босилеград, Западните покрайнини, пред храма Св. Троица“ в близкото до града село Извор, се проведе тържествено честване по случай Деня на Светите братя Кирил и Методий. Гости на тържеството бяха вицепрезидентът на Република България госпожа Илияна Йотова, официални лица, жители на Босилеград, родители, учители и ученици от 55 СУ „Петко Каравелов“ – София. Силни и прочувствени слова казаха учениците от 55 СУ, които с своя литературен рецитал предизвикаха възторжени ръкопляскания. На фона на песента „Многая я лета“ тържеството беше закрито, с пожелание за нови срещи през следващата година.


По повод Деня на земята, по инициатива на учениците от 11-А клас на 55 Средно училище „Петко Каравелов“ беше организирана кампания за събиране на храна за възрастни и болни кучета за приюта в с. Горни Богров.

Включиха се много ученици и учители, водени от мотото на кампанията "БЪДИ ДОБРОВОЛЕЦ И ЗАРАДВАЙ ЧЕТИРИНОГ ПРИЯТЕЛ" !

Събраните храни бяха закарани на място и приети с огромна благодарност от служителите и доброволците в приюта.


Начало