Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


На 09.11.2019г., в 55 СУ "Петко Каравелов" се проведе 21-то издание на състезанието "Софийски математически турнир", в който участие взеха 157 ученика. Всички участници се представиха достойно и показаха впечатляващи резултати. На нашето училище заслужено беше връчена отборна купа за отлично представяне. С медали бяха бяха наградени следните ученици:

  • Адриана Костадинова Ваклинова - златен медал
  • Ивайло Христинов Димитров - сребърен медал
  • Корай Али Вейсел - бронзов медал
  • Георги Георгиев Ценков - бронзов медал.

Поздравления за всички участниците и техните учители!


Учениците от 2Г и 2Д клас посетиха "Музейко". Те участваха в интерактивна научна работилница „Камбанки“. Всяко дете изработи своя уникална камбанка, която звъни и може да се използва за коледната украса. Чрез множество експерименти и демонстрации, малките ученици научиха за звуковите вълни, за звука като форма на енергия и как се движи той в различна среда.


На 10 и 11 декември 2019 година , се проведе първото състезание по плуване на 55 СУ "Петко Каравелов". Състезанието протече в четири части, по класове - от първи до четвърти клас. Всяка част започна с тържествено откриване и представяне на отборите. Като част от дисциплините, децата плуваха индивидуално и отборни щафети. Състезанието беше проведено с официален регламент, близък до професионалните състезания , за да може да се усети духът и възпитателната страна на спорта, а именно-че спортът е много труд и борба. Наградени с медали бяха първите три най-добри постижения във всяка дисциплина, а с грамоти бяха наградени всички участници. За нас беше чест и удоволствие да организираме този празник за децата!


Уважаеми ученици, родители и колеги,

Методическото обединение по физическо възпитание и спорт подготвя провеждането на V-ти Коледен олимпийски празник. Темата на тазгодишните игри е „ Предай огъня нататък“.

В тази връзка споделяме с вас един документален филм наречен „Сърцето на празника“. Една емоционална изповед на миналогодишните участници в празника за смисъла и значението на спорта и възпитанието в училищна среда.

Най-сърдечно Ви каним на 18.12.2019 г., от 13:00 ч., във физкултурния салон на 55 СУ „Петко Каравелов“, за да подкрепим възпитаниците на 55 СУ „Петко Каравелов“!


С малко фантазия и огромно желание учениците от 1 Г клас направиха своята "Бяла приказка"!

"И валят, валят снежинки цели дни, недели — падат, сякаш перушинки, мекички и бели. Падат и полека лягат долу на земята, топличка завивка слагат върху семената."


Провелият се първи етап на Ученическите игри за учебната 2019-2020г. по Волейбол 5-7 клас, отборът на 55то СУ „Петко Каравелов“ завоюва престижното 1-во място и премина на следващ етап от Ученическите игри, след победи над 8-мо СУ „Васил Левски“ и Основно училище „Азбуки“.


Това е малка част от забавните проекти на учениците от 3 Е клас. Децата ги направиха с много желание и старание и украсихме с тях пространството пред класната стая. Предизвикателствата не свършват ... Очаквайте нашите изненади за Коледа!


На 25 ноември в Мултифункционалната спортна зала в Училищен комплекс „Азбуки“, се състоя състезанието по баскетбол, част от „Ученически игри“ 2019/2020г., Районно първенство. Във възрастова група 5-7 клас момчета, възпитаниците на 55 СУ „Петко Каравелов“ постигнаха убедителна победа срещу домакините от ЧОУ „Азбуки“ и се класираха за втори етап от Ученическите игри. Ръководител Светлана Йорданова-учител по ФВС


"КУПА БЪЛГАРИЯ" 2 кръг (гр.Пазарджик) 23-24.11.2019г.

Възпитаници на 55 СУ,,Петко Каравелов” взеха участие в престижното състезание по фехтовка "Купа България". Отлично представяне на момичетата до 13 години. Сребро за Ралица Богомилова и два бронзови медала за Александра Баланова и Матея Петкова. Поздравяваме останалите участници за техните добри лични постижения - Любомила Димитрова, Николай Михалев, Георги Цолов, Владимир Попов, Наум Гьоков. При момичетата до 11г., на Йоанна Иванова съвсем малко не достигна да се качи на почетната стълбичка и да се бори за медалите (6 място).


Работилничката на Дядо Коледа се прехвърли в класната стая на 2Е клас. С помощта на своите майки, учениците изработиха красиви Снежковци от чорапки. Очакваме те с нетърпение, Дядо Коледа!


Начало