Учениците на 55. Средно училище „Петко Каравелов“ Иляйда Нурллова от X „б“ клас и Христофорос Дамянов от IV „д“ клас блеснаха като истински звезди на състезанието „Лекоатлетически звезди на София 2023 година“!Представянето им е доказателство, че волята, високият дух, знанието как да се постига целта и умението в точния момент то да бъде приложено, са пътят към успеха!   Зала „Асикс Арена“ в град София стана свидетел на триумфа на нашите деца. Състезанието по лека атлетика се проведе в два дни – 19.10. и 20. 10., в обичайната атмосфера за спортнитемероприятия – напрежение, радост, сълзи, възторзи…!   Десетгодишният четвъртокласник Христофорос Дамянов завоюва безкомпромисно три медала – ЗЛАТЕН на 60 м бягане и два СРЕБЪРНИ на 200 м бягане и на скок на дължина. Той имаше честта и удоволствието да бъде награден лично от националната шампионка и Атлет на годината за 2022 година на България Пламена Миткова. Пожеланията ни са, следвайки стъпките на най- добрите, Христофорос уверено върви към високите върхове в спорта!
  Иляйда Нурллова е момичето, достойно представящо себе си и 55- то училище вече осем години – участва в училищни състезания от 2015 година. Не просто участва, а винаги печели призови места! Тя е пример за борбеност, сила и устрем към целта. Цел – винаги да бъде най- добрата в това, което прави и обича! На октомврийското състезание тя завоюва два ЗЛАТНИ медала – скок дължина и скок височина, и един СРЕБЪРЕН – бягане 60 м.   Учениците на 55. СУ бяха с ръководител Габриела Тодорова.

55- то училище с уважение към своите възпитаници и техните постижения споделя радостта си от забележителните им успехи! Пожеланията към Иляйда и Христофорос са да продължават да сбъдват мечтите си и да постигат големи успехи в спорта и извън него!

jOBUbFpRNYPo

Previous Post Next Post

Звезди над звездите!