"Учете се. И най-големите шампиони, и най-големите учени и всеки един човек, който е успял в живота, е тръгнал от училище – обърна се към учениците от 55-о Евгени Иванов.”

Волейболните легенди Евгени Иванов и Николай Иванов се докоснаха до ентусиазма и таланта на поредните ученици, които се включиха в кампанията "С волейбол на училище". Проектът на Българска федерация по волейбол (БФВ) се провежда в цялата страна и e под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Поредната спирка бе в столичното 55-о СУ "Петко Каравелов". В училището в квартал Дървеница, което има 144-годишна история, се обучават над 1550 ученици в начален, прогимназиален и гимназиален етап. Деца от 4-ти и 6-ти клас демонстрираха волейболните си умения под вещите наставления на треньори от Волейболна академия "Стойчев-Казийски" (ВАСК). След тренировката те си направиха много снимки за спомен с бившите капитани на националния отбор на България – Евгени Иванов и Николай Иванов. "Учете се. И най-големите шампиони, и най-големите учени и всеки един човек, който е успял в живота, е тръгнал от училище – обърна се към учениците от 55-о Евгени Иванов, който е председател на Комисията по детско-юношески волейбол. - Така че идвайте с удоволствие тук. Всеки ще намери свой път в живота. Дали е в спорта, дали ще е чрез спорта... ще стане рано или късно. Слушайте вашите родители, слушайте вашите учители, слушайте вашите треньори! Бъдете здрави и се забавлявайте! Успех!"

Като част от мащабната кампания на БФВ за популяризиране на волейбола сред подрастващите 55 СУ „Петко Каравелов" получи волейболни топки, с които възпитаниците му да упражняват по-често любимия спорт. "Искрено вярвам, че образованието и спортът вървят ръка за ръка. Спортът и по-конкретно волейболът възпитават у по-младите хора ценни качества като дисциплини, толерантност, уважение към съотборниците, треньори и съперниците", напомни на децата Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ.

Previous Post Next Post

С ВОЛЕЙБОЛ НА УЧИЛИЩЕ