Успехите на Ангел Костов от 3 „д“ клас, с класен ръководител г-жа Евелина Рангелова, продължават. На 20.10.2018г., на 6-ти турнир по лека атлетика в гр. Плевен, Ангел спечели два медала и престижния приз „Най-бързо момче“.

Златото на 60 м е с резултат 8.65 сек. и бронз на скок от място 2,00 м.

На 23 юни 2018 г. на Националния стадион „Васил Левски“ се проведе финалния турнир от Националните детски атлетически игри „Атлетиката търси таланти – 2018г.“ . На него Ангел спечели златен медал и купа на 60 м и бронзов медал на скок дължина от място.

След отличното си представяне в България, в началото на септември той пое към 13-ите международни детски атлетически игри в Бърно (Чехия) с отбора на България. Там той е най-малкия участник – с две години по-малък от конкурентите си. В дисциплината 60 м Ангел влиза в „Б“ финал и се класира 6-ти. В дисциплината 600 м се преборва успешно с батковците и завърши 12-ти. Пробва силите си и на скок дължина, но битката е неравностойна, имайки в предвид разликата във възрастта у конкурентите му.

Ангел тренира лека атлетика от година и половина в СКЛА „Академик“ София при треньор Моника Гачевска, успешно съвместява училището и спорта и показва отлични резултати и в двете.

Желаем му нови високи успехи!

Previous Post Next Post

Нашето „златно“ момче