За поредна година седмокласниците на 55 Средно училище „Петко Каравелов“ демонстрираха високи постижения от участието си в ученическите олимпиади. Александра Козарова и Моника Недялкова от VII „е“ клас ще премерят сили в националната олимпиада по история и цивилизации с останалите ученици в страната. Поздравления, момичета! Вие сте доказателство, че историята се пише от победителите.

С много висок резултат се представи Димитър Тонев от VII „в“ клас на олимпиадата по биология и здравно образование и е класиран за национален кръг. Гордеем се с теб, Димитър, защото в човешката природа е заложен инстинкт да търси радост, а ти ни подари такава!

Калин Кирилов от VII „а“ е един от двадесет и тримата седмокласници в страната, който е допуснат до националния кръг на олимпиадата по физика. Адмирации за Калин, който доказа, че при наличие на опорна точка и достатъчно дълъг лост може да се повдигне дори и Земята.

Учениците Петър Бойчев от II „б“ клас, Ралица Тотева от III „г“ клас и Корай Вейсел от III „е“ доказаха, че логиката не само може да ни отведе от точка А до точка В, но и да ни нареди сред отлично представилите се в математическото състезание „Европейско кенгуру“.

Поздравления за учениците и за техните учители!

Previous Post Next Post

Когато успехите станат традиция