Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Уважаеми родители! Ръководството и учителският екип на 55.СУ Ви уведомява за предстоящо провеждане на родителски срещи . Удоволствие за екипа от преподаватели и ръководството на 55.СУ ще бъде личната среща с вас. Заповядайте и предварително благодарим за отделеното време!


Във връзка с обичая „кукери“ учениците от 3б клас, изработиха в часовете по изобразително изкуство разноцветни кукерски маски. Малките художници се надяват така да изплашат лошите сили и да прогонят студа. Страшните карнавални маски символизират доброто и злото, които съществуват неразделно в света.


В час по Околен свят с учениците от 1 Г клас се проведе беседа на тема –„Ролята на растенията в природата и значението им за човека“.

Най- емоционален момент учениците изживяха, когато самите те влязоха в “ ролята на градинари“ и сами засадиха своите първи растения. Засаждането не беше трудно,но цветята се нуждаят от много любов и грижи и децата си обещаха да полагат ежедневни грижи за своите нови „ зелени приятели“.


Съобщаваме ви, че във връзка с информация на Столична РЗИ, считано от 27 януари до 4 февруари 2020г./включително/, в гр. София е обявена грипна епидемия.Със заповед № РД09-155/ 24.01.2020 г. на министъра на образованието и науката дните от 27 януари до 04 февруари 2020 г. включително се определят за неучебни дни за учениците от област София-град.


На 9 и 10 януари 55. СУ беше домакин на двудневно обучение по програмата ,,Киберскаут". В него се включиха ученици и учители от 55. СУ "Петко Каравелов" и 131. СУ. Обучението се проведе от експерти от Центъра за безопасен интернет.


Имаш талант?

А за какво ти е той, ако не го покажеш на другите?

Нека да го видим!

От днес, 06.01.2020 г., стартира училищният проект

Талантът на 55. СУ

Ама само един ли? Талантите в нашето училище са много! Да, точно така. А сега представете си да ги видим всичките на едно място, всичките заедно. Каква ли гледка би било?!


Учениците от 2 е клас пресъздадоха обичая “коледуване”. Спазвайки старите български традиции, те нарекоха всички ученици и учители за здраве, успех и берекет. Да бъде!


В навечерието на предстоящите празнични дни, децата от 1Г клас при 55 СУ "П.Каравелов", се включиха в инициативата -"Коледа в кутия за обувки". Те избраха играчки, дрешки, лакомства и др. и ги поставиха в кутии за обувки. Опаковаха кутиите с подаръци с красива хартия, надписаха картичка, писмо или лист с празнично послание и посочиха възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът. Кампанията е част от популярна инициатива по света. Тя е в подкрепа на деца от центрове за специална образователна подкрепа, деца от социално слаби семейства и сираци, на възраст от 1,5 до 18 години.


На 09.11.2019г., в 55 СУ "Петко Каравелов" се проведе 21-то издание на състезанието "Софийски математически турнир", в който участие взеха 157 ученика. Всички участници се представиха достойно и показаха впечатляващи резултати. На нашето училище заслужено беше връчена отборна купа за отлично представяне. С медали бяха бяха наградени следните ученици:

  • Адриана Костадинова Ваклинова - златен медал
  • Ивайло Христинов Димитров - сребърен медал
  • Корай Али Вейсел - бронзов медал
  • Георги Георгиев Ценков - бронзов медал.

Поздравления за всички участниците и техните учители!


Учениците от 2Г и 2Д клас посетиха "Музейко". Те участваха в интерактивна научна работилница „Камбанки“. Всяко дете изработи своя уникална камбанка, която звъни и може да се използва за коледната украса. Чрез множество експерименти и демонстрации, малките ученици научиха за звуковите вълни, за звука като форма на енергия и как се движи той в различна среда.


Начало