Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


В Разлог на 12 октомври учениците на 55.СУ спечелиха 5 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Най-добро представяне има Адриана Бояджиева с 3 златни медала, която спечели и награда за най-техничен състезател – таблет и меч. Джем Балканджиев е с бронз, Грасиела Маринова със злато, сребро и бронз, Велизара Костова с бронз, Мариела Петкова със злато и сребро.


Във връзка със Световния ден на защита на животните, 04. 10. 2019 г., учениците от 5б клас изработиха проекти на защитени животни и ги представиха в часовете по ИУЧ по ЧИП. Целта на проекта е да се насочи
вниманието на учениците към необходимостта от опазване на средата, която обитават животните, както и към повишаване на активността в тяхна защита. По последни данни повече от 1/3 от видовете бозайници на Земята са под реалната заплаха от изчезване и виновни за това сме ние, хората. Така, за съжаление, човечеството продължава да губи и най-хубавото в себе си – единението си с природата...


Изучаването на празниците и обичаите на етническите общности в България предизвика интерес и желание у учениците от ||| г клас за познание, уважение и толерантност към различните от нас. Те откриха общите елементи в традициите и културата на етносите, живеещи в родината ни и оформиха кът ,,Празничен калейдоскоп". Стъпили върху стабилните основи на традициите и подавайки ръка на различното дете, изграждаме новото лице на обществото.


Училищно хоро в 55. СУ „Петко Каравелов"!

На 02.10.20119 година в двора на 55. СУ се постави началото на една инициатива, утвърждаваща българската култура, българския дух и българските традиции. Включиха се ученици от пети, шести и седми клас и техни преподаватели. Двадесет и трима участници изиграха танца ръченица през голямото междучасие в двора на училището пред погледите на своите съученици и учители.


"Есента е втора пролет, в която всяко паднало листо е цвете." - Алберт Камю


С много усмивки и вълнение тържествено беше открит плувният басейн на 55.СУ. Демонстративно плуване показаха учениците от 5 и 6 клас, а първия си урок по плуване проведоха най-нетърпеливите - учениците от първи клас, с кл.ръководител г-жа Янкова. Честито на всички ученици! Пожелаваме Ви много здраве и високи спортни постижения!


През лятото тече усилена работа по обновяване на училищната среда. Стремим се да я превърнем в красиво, функционално пространство, което да предразполага към ведрост, положителни емоции, уважение към знанието и изкуството. Училището ще ви посрещне обогатено с осем напълно обновени кабинета – по немски и английски език, география, философия, природни науки и математика. Ще ви бъде интересно да се разходите по напълно преобразените коридори, превърнати в своеобразна ученическа галерия. Тук може да видите нашите нови коридори, а новите кабинети? Те ще бъдат изненада за утрешния ден...


Басейнът е готов! Приключи ремонтът по проект „Красива България“ и съфинансиран от Столична община. Още в първите дни на новата учебна година учениците на 55.СУ „Петко Каравелов” ще имат часове по плуване. Очаква ги красив, модерен и функционален басейн! Честито!


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Имаме удоволствието да Ви информираме, че от 2019/2020 учебна година отпада необходимостта за закупуване на ученически книжки, тъй като 55. СУ ще използва само електронен дневник за вписване на резултатите от обучението на нашите ученици. В тази връзка родителите на учениците, които са НОВИ за нашето училище, следва с АКТИВНА електронна поща да се регистрират на електронната платформа на „ШКОЛО”, която ще намерите на електронната страница на 55. СУ. За тези от Вас, които нямат електронна поща, ще могат да се осведомяват за резултатите на своите деца всяка трета сряда от текущия месец в 55. СУ. Уважаеми родители, ако вече имате регистрация от предходни години, не следва да правите нова такава в платформата на „ШКОЛО” Училищният стол ще започне работа от 17.09.2019 г. Закупуването на купони за храна ще става онлайн през електронната страница на училището или на 16.09.2019 г. в училищния стол. Съгласно инструкцията за контрол на достъп на външни лица, учениците от 55. СУ ще бъдат допускани в училищната сграда срещу лична ученическа карта.

Успешна учебна година!


Начало