Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


*Моля, всеки да си носи инструменталния съпровод на ФЛАШКА!!!

18.02.2020 г. – вторник – 14:30 ч.


На 16.01.2020 г. и 12.02 V ж клас присъстваха на компютърна работилница "Виртуална и разширена реалност" в TehnoMagicLand. Лектор на занятието беше VR експертът - доктор Димо Чотров. Всяко дигитално дете знае значението на този оксиморон" Виртуалната реалност".


Децата от 2 д клас проявяват силен интерес към разнообразието на живата природа. Опознават я чрез четене. Търсят интересни факти. Рисуват билки в малки книжки. Моделират домашни животни и изграждат макети на ферми. Полагат грижи за любимото си дърво.


На 14 февруари съвпадат три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува. Това са: църковният празник - Успението на Свети Кирил Славянобългарски, Свети Трифон Зарезан по стар стил, честван като Ден на лозаря, и Свети Валентин. Днес в 55.СУ, навсякъде присъства една невидима магия във въздуха, която накара всички ученици и учители да се усмихват! Магията на обичта и приятелството!


Вторият учебен срок започва с театрален празник. Новата трупа 3-ти, 4-ти и 5-ти клас представят драматизираните приказка „Вулкан от сладолед” от Радой Киров и поема „Мимето” от Асен Босев. С много обич и труд актьорите представят своя спектакъл пред най-малките ученици от ПГ и първокласниците. Представленията се играят на 11.02, 12.02 и 13.02.

Началото е трудно, но прекрасно. Грейналите очи на зрителите, аплодисментите им ни окуражават. И ние сме готови да се впуснем в нови театрални приключения. Да възстановим пиеси от минали години. Да работим по нови проекти. Защото обичаме сцената и публиката си.

Театро 5-5


Уважаеми родители! Ръководството и учителският екип на 55.СУ Ви уведомява за предстоящо провеждане на родителски срещи . Удоволствие за екипа от преподаватели и ръководството на 55.СУ ще бъде личната среща с вас. Заповядайте и предварително благодарим за отделеното време!


Във връзка с обичая „кукери“ учениците от 3б клас, изработиха в часовете по изобразително изкуство разноцветни кукерски маски. Малките художници се надяват така да изплашат лошите сили и да прогонят студа. Страшните карнавални маски символизират доброто и злото, които съществуват неразделно в света.


В час по Околен свят с учениците от 1 Г клас се проведе беседа на тема –„Ролята на растенията в природата и значението им за човека“.

Най- емоционален момент учениците изживяха, когато самите те влязоха в “ ролята на градинари“ и сами засадиха своите първи растения. Засаждането не беше трудно,но цветята се нуждаят от много любов и грижи и децата си обещаха да полагат ежедневни грижи за своите нови „ зелени приятели“.


Съобщаваме ви, че във връзка с информация на Столична РЗИ, считано от 27 януари до 4 февруари 2020г./включително/, в гр. София е обявена грипна епидемия.Със заповед № РД09-155/ 24.01.2020 г. на министъра на образованието и науката дните от 27 януари до 04 февруари 2020 г. включително се определят за неучебни дни за учениците от област София-град.


На 9 и 10 януари 55. СУ беше домакин на двудневно обучение по програмата ,,Киберскаут". В него се включиха ученици и учители от 55. СУ "Петко Каравелов" и 131. СУ. Обучението се проведе от експерти от Центъра за безопасен интернет.


Начало