Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


1–во място, купа и златни медали завоюваха момичетата от от 3. в клас на провелата се на 16. Май 2021г. VI ИНТЕРНАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА ОЛИМПИАДА ПО МУЗИКА И ТАНЦИ!
Състезанието се проведе присъствено в Руски културно-информационен център, гр. София. Участваха 500 състезатели от цяла България, Сърбия и Русия. За да завоюват своя успех, децата се представиха блещящо, получиха максимален брой точки и пребориха конкуренцията в стил Streetshow.

Аплодисменти за нашите таланти!


Целта на проекта е реновиране на училищните тоалетни в 55.СУ и превръщането им в модерни и функционални санитарни помещения.


Впечатляващо представяне на Oxbridge Olympiad 2021 на гимназистите на 55. СУ „Петко Каравелов“. Учениците бяха оценявани от UK Education Board от Великобритания и 21 ученика достигнаха до последен 4-ти кръг на Олимпиадата и получиха Сертификати за отличие. Бяха предоставени повече стипендии от първоначално съгласуваните, поради отличните знания, които нашите ученици показаха по време на подготовката на есета и интервютата.


Уважаеми колеги, скъпи наши ученици и родители,

Днес почитаме най-светлия празник- 24 май! Нашата писменост е това, което е давало духовен тласък и е въздигало българския народ векове наред.


Учениците от 2 клас присъстваха на демонстрации и различни експерименти свързани с химията и физиката в МГУ" Св.Иван Рилски". Докоснаха се до богатствата на земята.Търсеха полезни изкопаеми с металотърсачи. Присъстваха на демонстрация на съвременни летателни апарати - дронове, които много впечатлиха малчуганите. Демонстративни взривявания на макети на сгради впечатлиха учениците и те получиха много награди. Събитието запали в тях искрата към науката и желанието за нови знания.


„Юнакът по делата се познава“ През 1879 г., в малкото и бедно село Дървеница, един от жителите му дава една от стаите си, за да се обучават няколко момчета; намира се и учител и по този начин се поставя образованието в селото. Едва ли този благороден човек е могъл да предположи, че на това парче свята земя, която той е дарил, е построено едно от най-модерните училища в България. Днес това училище носи името на един от великите българи – Петко Каравелов, а в слънчевите и просторни стаи се обучават стотици ученици. Юнашките игри, които се проведоха от ученици на 55 СУ „Петко Каравелов“, показаха за сетен път стремеж към борбен дух, достойнство, мъжество и родолюбие.


По случай Деня на спорта в България, децата от подготвителните групи с огромен ентусиазъм се включиха в интересните и забавни игри предложени им от г- жа Габриела Тодорова, учител по ФВС.


В очакване на Великден учениците от начален етап на 55 СУ " П. Каравелов" организираха работилница за изработване на великденска украса. С много въображение и ентусиазъм те сътвориха различни великденски изделия , които подредиха в изложба във фоайето на училищната сграда. За радост и настроение на всички пред прага на светлия християнски празник.


По традиция, както всяка година, лазарски песни и наричания огласиха нашето училище ден преди празника. Лазаровден се празнува винаги съботата- седмица преди Възкресение Христово и непосредствено преди Цветница. Момичетата и техните учители, облечени в народни носии, представиха възстановка на обичая "Лазаруване" в 55. училище. Много празнично настроение и усмивки донесоха песните и танците им. Лазарките пожелаха здраве, мир и благоденствие да има в домовете на всички присъстващи и обещаха догодина отново да дойдат.


На провелия се на 10-11 Април 2021 г. в гр. Пловдив Международен танцов фестивал "Пловдив Оупън - Дъга от таланти", в категория "ФИТ КИДС", Яна Борчева от ПГ „б“ постигна завиден успех. В индивидуалното изпълнение във възраст "мини", тя впечатли международното жури със съчетание с висока трудност и заслужено спечели 1 място и престижната купа. Отлично се представи и Ева Борчева - III „е“ клас, която се нареди на престижното 5-то място във възраст „деца“. Поздравления за нашите талантливи деца!


Начало