Полезна информация

 

Изключване за: български

ВАЖНО!!!
Уважаеми родители,
Във връзка Правила за осъществяване на извънкласни дейности в общинските училища на Столична община, изпълнителите осъществяващи ИД се избират след конкурс.
Конкурсът се обявява след като родителите на учениците писмено са заявили желанието си за ползване на съответната извънкласна дейност.
Всички родители, желаещи децата им да посещават ИД /спорт, изкуства, езици и др./ през учебната 2018/2019г., да попълнят заявление  с желаната извънкласна дейност до 15 юни 2018г. Бланки ще бъдат раздадени на учениците и събирани по класове от класните ръководители.
 
 • Списък с необходимите материали и пособия за първокласника
   
 • Бланки на докумети

  Уважаеми родители,

  Във връзка с промени в Наредба за приобщаващото образование, приета с ПМС№232 от 20.10.2017г, ви уведомяваме, че ученик може да отсъства от училище по уважителни причини в следните случаи:

  1. по медицински причини, за което представя медицински документ до 3 учебни дни след връщането си в училище, издаден от общопрактикуващ лекар или от лекар в лечебно заведение;

  2. поради участие в други дейности извън процеса на училищното образование, като състезания, конкурси, олимпиади, фестивали, концерти, спектакли, изложби и други, при представяне на документ от спортния клуб, в който ученикът членува, от организаторите на дейностите, от институцията, от името на която участва в тях, и след потвърждение от родителя;

  3. до 3 учебни дни в една учебна година въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя до класния ръководител– бланка отсъствия до 3 дни

  Заявлението по т. 3 се подава преди отсъствието на ученика, а ако това е невъзможно, родителят уведомява класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище.

  4. до 7 учебни дни в една учебна година с предварително разрешение на директора на училището въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя, в което подробно се описват причините за отсъствието- бланка отсъствия до 7 дни

  В случай че заявлението по т. 4 не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят уведомява за това класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище. Директорът на училището въз основа на заявлението взема решение дали отсъствията на ученика са по уважителни причини.

  Бланка – Уведомление за отсъствие на ученик до 3 дни

  Бланка – Уведомление за отсъствие на ученик до 7 дни

 • Консултации на учители с ученици и родители 1 – 8 клас: График за II уч. срок
 • Класни и контролни (голяма сграда) – График
 • Класни и контролни (малка сграда) – График

 

14 Replies to “Полезна информация”

 1. Joanna Davidova

  Здравейте, имам желание сина (ученик в 3-ти клас на у-щето) да ходи с колело, но няма къде да го остави (сигурно място, на което да не пречи). Има ли шанс да се намери някакво решение?
  Поздрави.

  • tseni

   Здравейте госпожо Joanna Davidova,
   пред главния вход на голямата сграда на 55 СУ има стойки за заключване на колелета.

 2. Елеонора Йорданова

  Здравейте,

  не мога да намеря резултатите от европейското кенгуру. Бихте ли ми казали как да се запозная с този на дъщеря ми?

 3. В.

  Здравейте,

  Ще се провежда ли лятно училище през лято 2017? Къде и кога ще бъде обявено ? Как ще се провежда записването ?

  Предварително благодаря!

 4. Ани Дойчинова

  Здравейте!
  Синът ми е класиран за финалното състезание „Математика без граници“, за което трябва да попълня декларация. Информацията ми е, че трябва да я изтегля от тук, но не намирам такава. Бихте ли ме насочили откъде да я изтегля? Благодаря!

  • tseni

   Здравейте,
   Организатор за 55СУ е г-н Стоян Десков, учител по математика и ИТ. Той ще подаде заявленията, но е необходимо да потвърдите и да му предадете сумата необходима за такса участие. Той заедно със заявленията ще я предаде на основните организатори на състезанието.

 5. Янита Ангелова

  Добър ден, очаквам да качите презентацията от родителската среща за НВО 7 клас, не е качена или не търся на правилното място?

 6. Вера Петрова

  Здравейте,
  Бих искала да знам , кога да очакваме списъка с училищата – гнезда за записване на канидат- учениците след 7ми клас?
  Благодаря Ви за презентацията!

 7. Yaneva

  Здравейте,
  Кога да очакваме списъка с училищата – гнезда за записване на канидат- учениците след 7-ми клас?

 8. Гергана Костова

  Здравейте.
  Възможно ли е да обявите списъка с необходимите материали и пособия за първокласниците по-раничко, за да можем розителите да имаме време и финанси да ги набавим.
  Благодаря и хубаво лято

 9. Райна Димитрова

  Здравейте!
  Инетресувам се кога ще бъде наличен списъкът с необходимите материали и пособия за първокласника?
  Благодаря предварително!

 10. Екатерина Павлова

  Здравейте!
  Ръководството на училището има ли идея да се въведат електронни дневници, каквато практика вече има в други училища?

 11. Десислава Иванова

  Здравейте, детето ми е в 6 клас. Бих искала да посещава занималня. Какъв е реда за подаване на документи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *